theme logo

Unieke kans

De nieuwe eengezinswoningen in de Wetenschapsbuurt  Fase A in Schiedam-Oost bieden starters en kleine gezinnen een unieke kans. Wonen in een rijtjeshuis met een eigen achtertuin. Maar ook voor senioren die een kleinere eengezinswoning zoeken zijn met name de driekamerwoningen een uitkomst.

De driekamerwoningen zijn geschikt voor alleenstaanden, paren en kleine gezinnen; één tot maximaal drie personen. De huurprijs gaat ongeveer € 595,-* per maand bedragen. De huurprijs van de woningen met een tuin op het zuiden gaat ongeveer € 612,-* per maand bedragen. Om in aanmerking te komen voor de driekamerwoningen heb je een minimum jaarinkomen van € 22.201,-*.

De vierkamerwoningen zijn geschikt voor kleine gezinnen; twee tot maximaal vier personen. Hiervan gaat de huurprijs ongeveer € 655.-* per maand gedragen. Met deze huurprijs zitten de vierkamerwoningen aan de bovenkant van het sociale huursegment.  Om in aanmerking te komen voor de vierkamerwoningen heb je een minimum jaarinkomen van € 30.151,-*.

Schiedammers hebben voorrang

Woningzoekenden uit Schiedam hebben voorrang bij de toewijzing. Dat hebben de gemeente Schiedam, het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties (SOBO) en Woonplus Schiedam afgesproken. Zij vinden het namelijk belangrijk dat Schiedamse huishoudens ‘wooncarrière’ kunnen maken in hun stad. Stadsvernieuwingsurgentie of een andere urgentie is niet van toepassing.

Een huisbezoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Wanneer er sprake is van slecht woon- en/of betaalgedrag is de woningzoekende geen geschikte kandidaat voor een van deze woningen.

Ben je geïnteresseerd?
Op deze website vind je alle informatie over het project, de locatie, de verschillende woningtypes, de toewijzingscriteria en de verhuur van deze woningen.

 

*prijspeil 2017 / Fase A

  • ‘Deze woning is voor ons als starters ideaal. Betaalbaar, niet te groot, met studie- of logeerkamer en een tuin. Wat wil je nog meer?’


  • ‘We zochten een betaalbare eengezinswoning in een kindvriendelijke wijk. Hier kunnen onze jongens veilig buiten spelen en de school is vlakbij.’


  • ‘Voor mij als alleenverdiener een betaalbare woning en voor Sophie een fijne tuin om in te spelen’


  • ‘Nu de kinderen de deur uit zijn, gaan wij kleiner wonen. Een fijne compacte woning, met hobby- of logeerkamer en een tuin.’